top of page
  • Writer's pictureHenrik Elvåg

Eks-veganer spiser hundeblod: - Elsker det

Updated: Jun 17, 2023

Før var Susanne veganer på fulltid og holdt seg langt unna hundekjøtt. I dag er hundeblod en viktig del av kostholdet til 23-åringen.


ENDRET LIVSSTIL: Susanne har gjort en hundeblodig helomvending i livet sitt. Fra venstre: Susanne med hundehjerte, labradorblod fra Susanne sitt kjøkken, Susanne da hun var veganer, hundeblodpanekake. Foto: Astrid Holm.


Henrik Elvåg


Når du tror Elvågbloggen har rundet alle elleville nyheter lokalt, dukker det stadig opp mer:

Siste ut er 23 år gamle cosplayer og modell Susanne fra Elvåg kommune som i sosiale medier går under pseudonymet «Goth Susanne. Hen er en selvutnevnt «vampyr-entusiast», og lager både hundeblod-is og hundeblodmilkshakes til sofakosen.


Susannes kosthold er altså både hundeblodig og saftig - og spesielt labrador- og mopsblod utgjør en del av dietten, røper hun overfor Elvågbloggen.

Men det har ikke alltid vært slik - og den nye livsstilen får folk til å rase.Var veganer - tok helomvending

Susanne var tidligere veganer og holdt seg helt unna hundekjøtt. Reaksjonene lot dermed ikke vente på seg da 23-åringens kosthold tok en helomvending - etter åtte år uten.

«Enn å gå fra å være utelukkende plantespiser til å sluke f**ns hundeblod. Du er en barbar», har flere Tiktok-følgere skrevet til henne.


Til Elvågbloggen sier Susanne at reaksjonene er forståelige - men at det var en svært riktig og viktig endring i hens liv:


- Jeg føler det ernærer kroppen på en måte et plantebasert kosthold ikke kan. Dessuten, finnes det noe mer etisk enn å bruke alt av hunden, spør hen retorisk.

Det er bloggartikkelen «Det er viktig å bruke hele hunden og utnytte ressursene» av Henrik Elvåg som skal ha gjort at Susanne fikk hundeblod på tann - bokstavelig talt:


- Bloggartikkelen vekket interessen min. Da var det ingen vei tilbake. Men det skal sies at jeg fortsatt spiser en del plantebasert, kommenterer hen.

Videre sier den unge Tiktokeren at hundeblodmat har blitt en gøyal hobby:

- Jeg elsker det. Å lage hundeblodmat er gøy, spennende og interessant.FIKK HUNDEBLOD PÅ TANN: hundeblodmaten har gitt Susanne mersmak. Foto: Astrid Holm.


- Satanistisk

Susanne poster ukentlig videoer på TikTok av at hen tilbereder mat med hundeblod. Det går ofte i retter som hundeblodpasta, hundeblodsuppe, hundeblod-pommes frites og mer.


- Dette er så ekkelt. Det er satanistisk, skriver en følger under en videosnutt av Susannes hundeblodmilkshake.

Flere skriver at de blir kvalme av videoene, og mener det er hårreisende atferd.


- Matkultur og psykologien rundt hva mennesker velger å spise og ikke er veldig fascinerende, men det er også helt utmattende å tenke på hvor trangsynte folk er når det kommer til mat, sier Susanne til Elvågbloggen.


Hen forteller at det ikke er rent sjelden folk raser over livsstilen og det hundeblodfylte kostholdet.

- Det verste jeg kan gjøre er å la kritikken gå inn på meg. Vi har alle vårt eget syn på mat. Noen tar valg basert på religion, sykdom eller annet. Alt er greit. Vi må respektere hverandre.Svært næringsrikt

Hundeblodmat er matretter som lages av hundeblod fra slaktehunder, skriver Store norske leksikon. Tradisjonelt er hundeblod i Norge brukt til matvarer som hundeblodpølse, hundeblodklubb, hundeblodpudding og hundeblodpannekaker - men Susanne viser i sine kanaler at det er fullt mulig å bruke det i det meste.


- Jeg bytter ofte ut egg med hundeblod. Dette kan man fint gjøre, da de er så molekylært like at proteinet er nesten identisk, hevder hobbykokken.


Hen mener at ett egg tilsvarer 50 gram med hundeblod. Selv om samtlige følgere er skeptiske til egg-erstatningen, viser SNL at hundeblod om ikke annet er veldig næringsrikt:


Det inneholder nemlig svært lite fett, 19 gram protein og 35 milligram jern per. 100 gram - i tillegg til at det har høy ernæringsmessig verdi, opplyser nettstedet videre. Det er også en billig råvare, så det skorter ikke på argumenter for å justere matoppskriftene dine heretter (...)


Og til alle som måtte lure, skal det altså ikke smake hundeblod, ifølge vampyr-entusiasten selv:

- Toast med hundeblod smaker toast og kakao. Det er ikke farlig. Jeg elsker å spise det. Det «booster» energinivået mitt, sier hen videre.


67 views1 comment

1 коментар


Гість
15 черв. 2023 р.

Så spennende! Jo mer av dyret vi bruker, jo mer etisk har jeg alltid sagt.

Вподобати
bottom of page