top of page
Anchor 1
Chihuaha JA787
Anchor 2

Står det Elvåg på pakka skal du være trygg på at kjøttet alltid er norsk, og at dyra har hatt det bra.

My project-1 (18).png

TRADISJONSRIK NORSK MAT

Interessert i smaken av hund? Her kan du lese om dyrevelferden og kjøttet fra forskjellige hundetyper.

My project-1 (21)_edited.png

Labradorfileter og entrecôte

Labrador retrieverne våre lever i skikkelig luksus! Om våren har vi lab-slipp der hundene slipper ut på de grønne slettene her på Elvåg Gård. Etter 6 måneder auksjoneres noen til slakt, mens de resterende labradorene får gleden av å returnere til fjøset der vi benytter oss av kjetting for å sikre optimal trivsel på bås. For ytterligere økt trivsel blir fjøset rengjort med jevne mellomrom for å unngå store mengder avføring på dyrene. Vanligvis slakter vi labradorene etter 18 til 22 måneder livsglede. Denne metodikken speiler storfehold i Norge som har vært en stor inspirasjon for oss.

På gården produserer labradorene entrecôte, indre- og ytrefilet.

kr 340 per kg

My project-1 (26).png

Chihuahua JA787

Et enda mer dyre- og miljøvennlig alternativ til Chihuahua 308! Akkurat som sine hurtigvoksende artssøsken er disse hundene avlet siden vi startet gården i 1981 til å vokse fortere enn kjæledyrene du er vandt til. Chihuahua JA787 skiller seg likevel betydelig fra Chihuahua 308; denne hunderasen vokser nemlig litt saktere - den oppnår slaktevekt etter 46 dager og vokser seg noen hundre gram tyngre. Dette vil si at for 10kg hvitt kjøtt trenger du bare 6 chihuahua JA787 istedenfor 7 chihuahua 308.

kr 225 per kg

My project-1 (24).png

Julen er ikke det samme uten mops!

Selv om fiksering er ulovlig i mange land har upartiske inspektører funnet fiksering på 40% av farmene våre. Dette er dessverre det som må til for at du kan få de herligste syltelabbene og ribba til jul, og ikke minst mops-wienerne til grillsesongen. Vår konkurrent, den norske griseindustrien, har fått mye kritikk for at de fleste griser i Norge lever inne i stimulifattige, mørke betongbinger. Hos Elvåg har en et mål om å være bedre enn dem, og hele 2% (minst dobbelt så mange som griseindustrien) av mopsene våre får derfor gå ute i løpet av sommerhalvåret!Til gjengeld kan vi sikre en smertefri og human død for de syke mopsene med hagle, slag i hodet eller å slå hunden inn i gulvet eller siden på bingen. De friske mopsene blir hovedsaklig gasset med CO2 og får strupen skåret over. Dette høres kanskje litt grusomt ut, men vi kan sikre deg om at mopsen ikke føler noe som helst og at mops-bacon passer bra på alt!

Mopsene våre står også for produksjon av pulled pug, skinke, og mops-carnitas til fredagstacoen!

kr 170 per kg

My project-1 (27).png

Oppdrettsdachs

Fersk oppdrettsdachs rett fra anlegget vårt! Dachs er en god kilde til omega-3 og bidrar til å skape norske arbeidsplasser langs kysten.

Dyr som lever i fri natur er alltid utsatt for lus og parasitter. Vi løser dette på dyrenes vegne med godkjente kjemikalier, lusplukkende spesialiserte bokserhunder, eller ved å dynke hundene i skoldende varmt vann - men bekymre deg ikke, pelsen beskytter godt mot varmen og det er kun lusene som dør.

Det er noe færre villhunder i områdene rundt anleggene våre, og visse naboer har klaget på lukt og avføring, men dette jobber vi iherdig med å forbedre.

kr 175 per kg

NB: Per dags dato er det billigere å mate dachs kraftfôr basert på soyamel fra Brasil, så denne hundetypen har ikke fått soyafritt fôr.

My project-1 (25).png

Chihuahua 308

Vil du ha et sunnere og mer miljøvennlig alternativ? Vi avler på en hurtigvoksende rase chihuahuaer med hvitt kjøtt. Chihuahuaen er opprinnelig et tropisk dyr og må derfor holdes inne hele livet for deres eget beste. De slaktes i en alder av 35 dager, men på gården liker vi å tenke på det som en fordel for chihuahuaen fordi den er avlet for kjøttfylde og effektiv fôrutnyttelse, som er bra for miljøet men gir noen utfordringer rundt dyrevelferd. Den raske veksten fører til noen helseutfordringer hos dyrene​ som beinbrudd, derfor er det korte livet en fordel, ikke ulempe. Om du vil betale ekstra for litt bedre dyrevelferd kan vi anbefale Chihuahua JA787.

Chihuahua-lår (drumsticks) og filet er blant våre mest populære produkter. Du kan også kjøpe en hel grillet chihuahua til en redusert pris, perfekt for studenter.

kr 190 per kg

My project-1 (30).png

Hundeskinn

Når hundene går til slakt kan du kjøpe skinnet hos oss. Skinnet er en perfekt løsning til å dekker over en stol eller benk på hytta som du egentlig ikke liker å sitte på. Vi tilbyr også åpen slaktedag der du kan ta med din egen firbeinte venn og ta med skinnet hjem som et minne for livet.

Sitteunderlag: kr 100

Helt skinn: kr 300

My project-1 (29)_edited.jpg

FOR VEGETARIANERE

Hunder har mye mer å tilby enn kjøtt! (NB: De fleste dyrene blir tilgjengelige som kjøtt når de blir mellom 1 og 6 år gamle.)

My project-1 (13).png

Golden retriever-melk

En gang i året inseminerer vi golden retrievere på gården for å holde melkeproduksjonen på topp. Dette gjør vi for at du kan ha melk i kaffen, frokostblandingen og bakevarene dine. Vi vil helst separere tispa fra valpene så fort som mulig, men for å få økologisk merking må vi ha de sammen i tre dager. Dette er synd både for valpen og tispa som bygger et sterkere bånd før separering, men også for deg - det er tross alt din melk som valpen drikker av de tre dagene. Valpene blir etterpå satt i separerte båser der de enten etterpå blir slaktet for valpekjøtt eller vokser opp for å bli en melketispe som moren sin. Mangelen på bevegelse i båsen gjør valpekjøttet svært mørt. Når tispa ikke lenger produserer like mye melk som vi trenger for å gå i pluss blir hun også sendt til slakt.

kr 21 per l

My project-1 (28).png

Garn laget av puddel-ull

Den perfekte gaven for en strikkeglad venn eller et familiemedlem! Vi har avlet disse pudlene til å produsere så mye ull at vi må klippe de flere ganger før de oppnår slaktevekt. På sommeren går de ute på beite, mens på vinterhalvåret står de inne uten tilgang til frisk luft eller dagslys - helt i tråd med det økologiske regelverket!

kr 199 per 100g

Tilbud: Kjøp 300 gram og få med et fenalår fra samme puddel på kjøpet

My project-1 (19).png

Border collie-pels

Ved siden av gården finner du pelsfarmen vi bygde i 2015 for å øke omsetningen. Hundene lever hele sine liv i toppmoderne netting-bur med moderat trivsel. Og bekymre deg ikke, sårene under fotputene er smertefrie og påvirker ikke pelsen. Dette er dessuten en viktig næring og din eneste måte å holde deg varm om vinteren. Du kan også bestille utstoppede hunder. Vi kan til og med utstoppe og forevige din beste venn! Dette bestilles på e-post.

kr 499 per pels

NB: Våre "folkevalgte" har bestemt seg for å legge ned vår lange og tradisjonsrike pelsdyrnæring fra februar 2025, og da vil dette produktet dessverre falle vekk.

Milk & Eggs

HVA MED GORDON SETTER?

Hva feiler det deg? Gordon settere er kjæledyr. FAMILIEMEDLEMMER. Vi spiser ikke vennene våre.

My project-1 (33).png

SMAKEN AV HUND

laget med kjærlighet.

bottom of page