top of page
My project-1 (35).png

HEISANN,
KJÆRE
DYREVENN!

Du tenker sikkert «hva faen er det her?»

La oss ta det fra begynnelsen og forklare hvorfor dette finnes og hvorfor hundekjøttSå gir vi deg 5 steg du kan ta om du er interessert i veganisme. Helt til slutt tipser vi aktivisten i deg hvordan bruke det tullet her til å illustrere poengene dine.

scroll

My project-1 (36).png

HVORFOR FINNES DETTE?

Denne siden er skapt med disse tankene i bakhode:

De aller fleste av oss ville hjulpet et dyr i nød, selv om det kan være tidskrevende eller en belastning på oss selv.

De aller fleste har allerede et vegansk/vegan-lignende livssyn. Med andre ord, om vi hadde valget mellom å drepe et dyr for mat eller å spise en sunn kombinasjon av korn, belgvekster og grønnsaker ville vi valgt å ikke drepe dyret.

De aller fleste er enig i at vi burde frastå fra å påføre andre lidelse. Likevel lever vi ikke etter disse verdiene. Samfunnet rundt oss har fått oss til å tro at noen dyr er produkter til bruk og inntak ved å skjule konsekvensene av valgene vi tar.

De aller fleste som spiser produkter fra dyr liker ikke å tenke på de etiske problemene ved produksjon av disse varene. De vil fortsette som før og de vil gjøre som alle andre. Å reflektere rundt valgene vi gjør kan få oss til å føle at tankene våre ikke stemmer overens med handlingene våre.

Desto flere som tenker på dette, desto flere kommer til denne konklusjonen. Om vi tenker over det kommer vi frem til at vårt syn på dyr er selvmotsigende og at noe må endre seg.  

På grunn av dette er vi ikke redd for at du kommer til å begynne å spise hund nå som du har funnet siden vår. Vi tror at de aller fleste virkelig har en kjærlighet for dyr (spesielt hunder) og at de har et ønske om å redusere dyrs lidelser, de bare vet ikke hvordan de skal gjøre det.

Elvågs økologiske hundekjøtt, en offshoot av den engelskspråklige orginalen, er skapt for å hjelpe folk som enda ikke er veganere med å forstå at handlingene deres ikke stemmer overens med meningene deres.

Why

HVORFOR HUNDEKJØTT?

I Norge er det ikke et eneste dyr som blir hevet over hunden. Vi gir hundene våre masse kos og respekterer de som individer. De fleste har gode assosiasjoner og opplevelser med hunder.

Målet med denne siden er å få norske innbyggere til å tenke på en annen dimensjon der "menneskets beste venn" blir behandlet som et produkt. Elvågs økologiske hundekjøtt fremstiller hunder som husdyrbønder og industrien fremstiller kyr, griser, høner, sauer, geiter og fisk. Innholdet vårt er stort sett et sitat rett fra sosiale medier, reklamer og nettsteder (eller kommentarer skrevet for å forsvare hva de gjør), men med et snev mer sannhet og arten som utnyttes byttet ut.

Vi vil rette oppmerksomheten din mot likheten og hvor hyklersk det egentlig er. Det er absolutt ikke en ny idé: mange viser til doble standarder, hykleri og artsjåvinisme rundt hvordan vi behandler dyr.

Målet er å vekke følelser. Vi kommuniserer budskapet på en måte som vekker følelser fra latter og sjokk til forvirring og sinne. Forhåpentligvis vil de se på siden en liten stund og gjøre koblingene for så å snakke med andre om det.

Desto flere som reflekterer rundt temaet, desto bedre. Desto flere samtaler som blir holdt og desto flere tanker som blir tenkt, desto flere folk vil skjønne at respekt og kjærlighet for dyr betyr at vi utvider sirkelen vår til alle dyr, ikke bare de personlig har gode assosiasjoner til.

DETTE BETYR...

Vi prøver å få så mange til å se på denne siden så lenge som mulig, mens de forsøker å forstå om det er ekte eller ikke. Om de så ser på den i ett minutt og forlater siden i sinne vil antageligvis noen spørsmål og tvil bli sådd i tankene deres som de kan vurdere senere.

why dog

5 STEG FOR VEGAN-INTERESSERTE

1.
TILEGN DEG KUNNSKAP OM PROBLEMENE

Dyreindustrien skader ikke bare dyr, men også helsen vår, miljøet og samfunnet.

Se grunnene til at vi har brukt tiden på å lage en hundekjøtt-nettside.

2.
TENK PÅ VERDIENE DINE

Mange av argumentene i favør for å spise dyr baserer seg på logiske feilslutninger som du ikke nødvendigvis er enig med.

 Finn ut hvordan du kan være mer kritisk til argumentene du bruker.

3.
MØT DYRA

De aller fleste møter aldri en ku, gris eller sau. Dyrefristeder kan hjelpe deg med å møte tidligere produksjonsdyr og se dem som individer. Du ser dessuten hvordan dyrene har det når de får samme omsorg som en katt eller hund.

Finn og kontakt et lokalt dyrefristed på Facebook.

non-vegan

4.
BLI MED I EN LOKAL VEGGISGRUPPE

Uansett hvor du befinner deg er det nesten alltid en veggisgruppe for området du er i, enten det er en by, bygd eller fylke. Ingen grunn til panikk; små lokale veggisgrupper pleier alltid å være veldig mottakelige til nye folk, men om de ikke skulle være det kan du finne en annen gruppe. Still spørsmålene dine, få mattips, spisested-anbefalinger, osv. Det finnes også grupper som er mer spesialiserte; treningsglade veganereglutenfri veganere og veganske foreldre for å nevne et par.

5.
HOPP I DET

Har du lyst til å prøve ut veganisme? Nice! Alle vi hos Elvågs økologiske hundekjøtt heier på deg.

Våre beste råd er å være åpen for læring, husk grunnen til at du gjør det (dyrene) og ikke la en feil, en glipp eller ett produkt holde deg tilbake fra å gjøre ditt beste.

Veganerutfordringen hjelper folk som er i nøyaktig den posisjonen du er i nå; veganinteresserte som ikke vet helt hvor de skal begynne. Det er en 22 dager gratis utfordring som hjelper deg med å få gode rutiner rundt et plantebasert kosthold. Prøv da vel!

Prøv Veganerutfordringen.

Share

TIPS TIL AKTIVISTER

Når det kommer til sosiale medier, prøv å ikke starte samtalen med å spille på sjokk og sinne; ikke vis esset ditt med det første. Prøv å skape nysgjerrighet ved å være vag og forsiktig så folk vil lese mer.

Dette er hvordan du får folk til å tenke:

 • Del denne nettsiden. Svar på innlegg som fremsnakker kjøtt eller dyreindustri med informasjon om Elvågs økologiske hundekjøtt. Du kan legge ved en lenke til hovedsiden eller hundetypersiden.
   

 • Vær forsiktig og ikke-konfronterende. Målet er å gjøre folk nysgjerrig og få folk til å lese mer. For eksempel kan du si:

  "Er dette ekte?"

  "Dette gjør meg sååå sint."


  "Har du sett dette? Det er helt sykt!"

  "Har du hørt at det er noen som gjør det samme, bare med hunder? hundekjott.no."

  "Jeg har hørt om denne problemstillingen! Denne gården snakket om det: hundekjott.no."

   

 • Det er lett å vinne diskusjoner og trigge folk, men vi tror ikke det tjener saken. Unngå kommunikasjon som gjør at den du snakker med forstår hva du prøver på og unngå å være slem. Prøv å unngå å si ting som for eksempel "Hvordan hadde du likt det om vi drepte hunder sånn her?"

  Å "vinne" føles godt, men det er vanskelig å følge opp samtalene og ha en åpen dialog om veganisme. Husk: i motsetning til hvordan de handler er folk flest glad i dyr og du viser de noe utrolig frustrerende. Å være forsiktig når du går inn i disse samtalene skaper et trygt sted for gode samtaler.


   

 • Vi er i prosessen av å lage løpesedler og visittkort for å gjøre siden mer effektiv. For de ekstra modige vil vi også lage tøy, men husk at målet alltid vil være å få oppmerksomhet for å starte en samtale.

Citrus

Føler du deg
KREATIV?

Å gjøre ting selv føles alltid godt og ofte er det også billigere. Du kan bruke siden til din egen aktivisme; lag klistremerker, visittkort, løpesedler, plakater, osv.

Usikker på hvor du skal begynne? Se til kjøtt- og melkeindustrien for design-tips! 

Vær så snill, vær snill! Unngå groteske bilder og bruk heller bilder som vekker nysgjerrighet og får folk til å ha lyst til å besøke nettsiden.

bottom of page