top of page
My project-1 (29)_edited.jpg

FOR VEGETARIANERE

Hunder har mye mer å tilby enn kjøtt! (NB: De fleste dyrene blir tilgjengelige som kjøtt når de blir mellom 1 og 6 år gamle.)

My project-1 (13).png

Golden retriever-melk

En gang i året inseminerer vi golden retrievere på gården for å holde melkeproduksjonen på topp. Dette gjør vi for at du kan ha melk i kaffen, frokostblandingen og bakevarene dine. Vi vil helst separere tispa fra valpene så fort som mulig, men for å få økologisk merking må vi ha de sammen i tre dager. Dette er synd både for valpen og tispa som bygger et sterkere bånd før separering, men også for deg - det er tross alt din melk som valpen drikker av de tre dagene. Valpene blir etterpå satt i separerte båser der de enten etterpå blir slaktet for valpekjøtt eller vokser opp for å bli en melketispe som moren sin. Mangelen på bevegelse i båsen gjør valpekjøttet svært mørt. Når tispa ikke lenger produserer like mye melk som vi trenger for å gå i pluss blir hun også sendt til slakt.

kr 25 per l

My project-1 (28).png

Garn laget av puddel-ull

Den perfekte gaven for en strikkeglad venn eller et familiemedlem! Vi har avlet disse pudlene til å produsere så mye ull at vi må klippe de flere ganger før de oppnår slaktevekt. På sommeren går de ute på beite, mens på vinterhalvåret står de inne uten tilgang til frisk luft eller dagslys - helt i tråd med det økologiske regelverket!

kr 199 per 100g

Tilbud: Kjøp 300 gram og få med et fenalår fra samme puddel på kjøpet

My project-1 (19).png

Border collie-pels

Ved siden av gården finner du pelsfarmen vi bygde i 2015 for å øke omsetningen. Hundene lever hele sine liv i toppmoderne netting-bur med moderat trivsel. Og bekymre deg ikke, sårene under fotputene er smertefrie og påvirker ikke pelsen. Dette er dessuten en viktig næring og din eneste måte å holde deg varm om vinteren. Du kan også bestille utstoppede hunder. Vi kan til og med utstoppe og forevige din beste venn! Dette bestilles på e-post.

kr 699 per pels

NB: Våre "folkevalgte" har bestemt seg for å legge ned vår lange og tradisjonsrike pelsdyrnæring fra februar 2025, og da vil dette produktet dessverre falle vekk.

Astrid Holm

Vi er heldige som har Astrid på gården. Astrid er ansvarlig for de lekreste vegetar-oppskriftene i bloggen og kan snakke i timesvis om hvorfor du burde få i deg 3 porsjoner hundemelk eller andre meieriprodukter fra gården hver dag. I begynnelsen likte ikke Astrid tanken på at hundene til slutt måtte bli kjøtt når de ble eldre og melkeproduksjonen dalte, men etter noen år på gården har hun godtatt livets gang og respekterer vårt valg om å spise bærekraftig og kortreist kjøtt.

Fun fact: Astrid kunne aldri levd uten retriever-ost.

bottom of page