top of page
  • Writer's pictureHenrik Elvåg

Mikkel Elvåg vil erstatte «hundekjøttskam» med «mopsbaconglede»

Updated: Apr 8, 2023

– Jeg håper ordet «hundekjøttskam» forsvinner like fort som det kom, sier Elvåg gårds bonde Mikkel Elvåg. Han lanserer i stedet nyordet «mopsbaconglede».

Hundebonde Mikkel Elvåg mener klimautfordringene heller må løses i olje- og gassektoren enn på nordmenns middagstallerken.


– La oss håpe at 2023 blir året der hundekjøttskam forsvinner. Og at vi om noen år kan se tilbake og spørre «hva var det man drev med i 2022, da det var snakk om hundekjøttskam?». Man skal ikke skamme seg over å spise mopsribbe til jul eller påskevalp i påsken, eller at man skal ha puddelikålmiddagen om høsten. Det er jo bare vanlig norsk mat og en del av et naturlig og variert kosthold, sier Elvåg-bonden.


Dermed er vårønsket hans lansert sammen med et håp om at folk føler både «mopsbaconglede» og «påskevalpkos» i påsken. Hjemme på Elvåg gård lokalt blir det tradisjonen tro servert påskevalp i Elvåg-familien.


Elvåg-bonden kan nyte høytiden med god samvittighet etter et godt salgsår med høyt slaktevolum og fortsatt suksess på kundeundersøkelser, med et snitt på tett oppunder 90% førnøyde kunder den siste tiden.


- Jeg tror de resterende 10% er falske svar fra anti-hundekjøtt-aktivister som aldri så mye som har prøvd vår labrador biff eller golden retriever melk, sier Mikkel Elvåg.


Avviser klimakritikk

Men klima har også blitt et stadig viktigere tema de siste årene.


Elvåg har på sin side fått kritikk for å ikke bry seg nok om klimaet. Det vil han ikke høre noe av, når han nå skal gjøre seg klar for vår, påske og sommer på gården.


– Det som har vært problemet i klimadebatten i vinter, er at det har vært mer debatt om at man skal ha hundekjøttfritt skolemåltid i Oslo enn viktigere saker, som regjeringens avgiftsøkning på biodiesel. Noen ganger i klimadebatten kan man få inntrykk av at symbolene er viktigere enn realitetene. Når hundekjøttkakedebatten blir viktigst, da har man bommet, sier Elvåg.

69 views0 comments

Comments


bottom of page