Kjøttkaker til middag er aldri feil og her på Elvåg gård har vi vår egen familieoppskrift på kjøterkaker.
Da vi startet gården i 1981 oppdaget vi fort at det var en viss risiko for blandingsraser, såkalte kjøtere. I gamledager tok bonden selv i bruk kjøterdeigen, men nå som etterspørselen har vokst for rent, økologisk, lokalt kjøtt blir det naturlig også et større antall av bastarder.
Kjøterkaker er perfekt til å få hele familien inn på kjøkkenet; det er superenkelt å lage og smaker kjempegodt.
Hjemmelagde kjøterkaker
Dette trenger du:
400g kjøterdeig fra Elvåg gård
1 ts salt
0,25 ts salt
0,25 ts malt muskat
0,25 ts malt ingefær
2 ss potetmel
1,5 dl golden melk™️ fra Elvåg gård
Golden smør™️ fra Elvåg gård til steking
Slik gjør du:
I en bolle, rør salt godt inn i kjøttdeigen. Rør inn krydder og potetmel og spe med melk, litt av gangen mens du knar til farsen er jevn og fin.
Form farsen til runde kaker.
Ha golden smør™️ i en middels varm stekepanne. Stek kakene i ca. 2 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
Server kjøttkakene med brun saus, kokte poteter, grønn ertepuré og rørte tyttebær
Dog appetit!
Comentários