top of page
  • Writer's pictureElin Elvåg

Hjemmelagde kjøterkaker

Kjøttkaker til middag er aldri feil og her på Elvåg gård har vi vår egen familieoppskrift på kjøterkaker.

Da vi startet gården i 1981 oppdaget vi fort at det var en viss risiko for blandingsraser, såkalte kjøtere. I gamledager tok bonden selv i bruk kjøterdeigen, men nå som etterspørselen har vokst for rent, økologisk, lokalt kjøtt blir det naturlig også et større antall av bastarder.

Kjøterkaker er perfekt til å få hele familien inn på kjøkkenet; det er superenkelt å lage og smaker kjempegodt.

Hjemmelagde kjøterkaker


Dette trenger du:

  • 400g kjøterdeig fra Elvåg gård

  • 1 ts salt

  • 0,25 ts salt

  • 0,25 ts malt muskat

  • 0,25 ts malt ingefær

  • 2 ss potetmel

  • 1,5 dl golden melk™️ fra Elvåg gård

  • Golden smør™️ fra Elvåg gård til steking

Slik gjør du:

  1. I en bolle, rør salt godt inn i kjøttdeigen. Rør inn krydder og potetmel og spe med melk, litt av gangen mens du knar til farsen er jevn og fin.

  2. Form farsen til runde kaker.

  3. Ha golden smør™️ i en middels varm stekepanne. Stek kakene i ca. 2 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.

Server kjøttkakene med brun saus, kokte poteter, grønn ertepuré og rørte tyttebær

Dog appetit!

32 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page