Det er bare fastelavn en gang i året. Hvert år spiser vi kremboller som virkelig ikke trenger noen introduksjon; fastelavnsboller. På gården har vi selvfølgelig vår egen vri med hundemelkprodukter fra golden retriever og fersk-pisket tispekrem.
Dette trenger du:
1pk tørrgjær
3 1/2 dl golden helmelk™️ fra Elvåg gård
100g golden smør™️ fra Elvåg gård (litt ekstra til pensling)
100g sukker
500g hvetemel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
3 dl golden fløte™️ fra Elvåg gård
2 ts vaniljesukker
1 dl syltetøy
1 dl melis til dryss ved servering
Slik gjør du:
1.
Smelte golden smør™️. Ha i golden melk™️ og varm opp til 37 °C. Smuldre gjær i en bakebolle, hell i væsken og rør ut gjæren.
2.
Ha sukker, hvetemel, kardemomme, salt og bakepulver i bollen, elt sammen til en lett og smidig deig. Sett bolledeigen til heving under plast til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
3. Utbaking og etterheving
Del deigen i ca. 16 emner og trill boller. Sett bollene på et stekebrett med bakepapir og la heve under plast i 30 nye minutter.
4.
Pensle boller med golden smør™️ og stek på 225 °C i 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist.
5. Fyll til fastelavnsboller
Pisk golden fløte™️ og vaniljesukker til en luftig tispekrem. Del boller i to og fyll med syltetøy og krem. Dryss litt melis over til slutt.
Velbekomme!
Gjerne del oppskriften med venner og familie så skal jeg fortsette å dele herlige vegetariske oppskrifter fra gården!
コメント