top of page
  • Writer's pictureAstrid Holm

Golden fastelavnsboller med tispekrem

Updated: Feb 18, 2023

Det er bare fastelavn en gang i året. Hvert år spiser vi kremboller som virkelig ikke trenger noen introduksjon; fastelavnsboller. På gården har vi selvfølgelig vår egen vri med hundemelkprodukter fra golden retriever og fersk-pisket tispekrem.


 

Dette trenger du:

  • 1pk tørrgjær

  • 3 1/2 dl golden helmelk™️ fra Elvåg gård

  • 100g golden smør™️ fra Elvåg gård (litt ekstra til pensling)

  • 100g sukker

  • 500g hvetemel

  • 1/2 ts kardemomme

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts bakepulver

  • 3 dl golden fløte™️ fra Elvåg gård

  • 2 ts vaniljesukker

  • 1 dl syltetøy

  • 1 dl melis til dryss ved servering

Slik gjør du:

1.

Smelte golden smør™️. Ha i golden melk™️ og varm opp til 37 °C. Smuldre gjær i en bakebolle, hell i væsken og rør ut gjæren.


2.

Ha sukker, hvetemel, kardemomme, salt og bakepulver i bollen, elt sammen til en lett og smidig deig. Sett bolledeigen til heving under plast til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.


3. Utbaking og etterheving

Del deigen i ca. 16 emner og trill boller. Sett bollene på et stekebrett med bakepapir og la heve under plast i 30 nye minutter.


4.

Pensle boller med golden smør™️ og stek på 225 °C i 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist.


5. Fyll til fastelavnsboller

Pisk golden fløte™️ og vaniljesukker til en luftig tispekrem. Del boller i to og fyll med syltetøy og krem. Dryss litt melis over til slutt.

 

Velbekomme!

Gjerne del oppskriften med venner og familie så skal jeg fortsette å dele herlige vegetariske oppskrifter fra gården!

49 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page