top of page
  • Writer's pictureAstrid Holm

Slakt av hund på nært hold da Elvåg Gård leverte topp julestemning


Johanne (10) og Espen (12) fulgte spent med da gårdbruker Mikkel Elvåg og familien slaktet hund på advents-dagen på Elvåg Gård. – Ikke så ille som vi trodde, sa vennene etterpå. Johanne (10) og Espen (12) fra lokalområdet fikk en annerledes adventsopplevelse da de nylig fulgte gårdbruker Mikkel Elvåg på Elvåg Gård, hvor han demonstrerte hundeslakting som en del av et spesielt julearrangement.


Gårdens atmosfære var fylt med forventning og lukten av tradisjonell hundebasert julemat da familier og nysgjerrige besøkende samlet seg for å oppleve et autentisk øyeblikk på gården. Henrik Elvåg, en erfaren hundegårdbruker og lokalhistorieentusiast, tok på seg oppgaven med å vise barna og voksne hvordan hund slaktes på en human måte i samsvar med gamle tradisjoner.


Johanne og Espen stod tett ved, øyne store som hundekarbonader, da Elvåg utførte slakteprosessen. Til tross for den initialt sjokkerende opplevelsen, uttrykte barna lettelse etterpå. "Ikke så ille som vi trodde," sa de med et smil, mens de delte sine inntrykk fra det spennende og lærerike øyeblikket.Arrangementet på Elvåg Gård tilbød mer enn bare en innsikt i gårdsarbeidets realiteter. Besøkende fikk også muligheten til å delta i juleaktiviteter som juleverksted, smaking av lokalt hundekjøtt og en omvisning på den historiske gården.

"Elvåg Gård er en fantastisk arena for å bringe lokalhistorien til livs," kommenterte Mikkel Elvåg. "Å involvere barn og voksne i tradisjonelt hundegårdsarbeid er en flott måte å bygge forståelse og respekt for våre rurale røtter."


Familier og nysgjerrige besøkende forlot arrangementet med en dypere forståelse for både juletradisjoner og gårdslivets realiteter. Elvåg Gård fortsetter å være et knutepunkt for kulturell og historisk erfaring, og årets julearrangement bidro til å skape minner for både små og store.

212 views0 comments

Komentarai


bottom of page