top of page
  • Writer's pictureMikkel Elvåg

Mellomparti-representanten mener barnehagebarn i Oslo bør se på hundeslakting


Kommunestyrepreresentant Torgeir Bollestad (Mp) har tidligere bedt det nye Oslo-byrådet snu om hundekjøttstopp i barnehagene. Nå foreslår han at barna kan få se på hundeslakting. Foto: Astrid Holm / Elvåg gård

– Jeg tror faktisk at unger tåler veldig godt å se hundeslakting. Hvis det skjer på rett måte, og ting blir forklart, sier Mellompartiets Torgeir Bollestad til Elvågbloggen.

Fremskrittspartiet i Oslo har tidligere sagt at et av deres krav i byrådsforhandlingene er at det nye byrådet må reversere kjøttstoppen i barnehagene. Mandag ble det klart at Frp blir et støtteparti, og tirsdag ble plattformen for det nye byrådet lagt frem.

Les også: Elvåg gård slaktet valp i Kjeskestad Barnehage

Nytt forslag

Bollestad har kommet med et annet forslag. Ikke bare ønsker han hundekjøtt tilbake på barnehagenes meny, men han foreslår også at barnehagebarna i Oslo skal kunne få se hvordan slakting av hund foregår.

Kommunestyrerepresentanten peker på Kjeskestad barnehage, som han mener Oslo har mye å lære av. Der får nemlig ungene se på nært hold hvordan slakting av valp foregår.


– Har godt av

– Det er kunnskap som tilnærmet alle i Norge hadde et forhold til for en del år siden og i tidligere generasjoner. Nå er det veldig få som har det. Det tror jeg rett og slett vi har godt av, mener Bollestad.

– Jeg tror det er viktig at unger i dag forstår at det er en sammenheng mellom hunder og hundekjøtt, påpeker han, og sier at barnehagene også bør være bevisst på å bruke ubearbeidede produkter og mindre ultraprosessert mat. Les også: - Hundefri middag er ikke middag

26 views0 comments
bottom of page