top of page
  • Writer's pictureMikkel Elvåg

Mellomparti-representanten mener barnehagebarn i Oslo bør se på hundeslakting


Kommunestyrepreresentant Torgeir Bollestad (Mp) har tidligere bedt det nye Oslo-byrådet snu om hundekjøttstopp i barnehagene. Nå foreslår han at barna kan få se på hundeslakting. Foto: Astrid Holm / Elvåg gård


– Jeg tror faktisk at unger tåler veldig godt å se hundeslakting. Hvis det skjer på rett måte, og ting blir forklart, sier Mellompartiets Torgeir Bollestad til Elvågbloggen.

Fremskrittspartiet i Oslo har tidligere sagt at et av deres krav i byrådsforhandlingene er at det nye byrådet må reversere kjøttstoppen i barnehagene. Mandag ble det klart at Frp blir et støtteparti, og tirsdag ble plattformen for det nye byrådet lagt frem.

Nytt forslag

Bollestad har kommet med et annet forslag. Ikke bare ønsker han hundekjøtt tilbake på barnehagenes meny, men han foreslår også at barnehagebarna i Oslo skal kunne få se hvordan slakting av hund foregår.

Kommunestyrerepresentanten peker på Kjeskestad barnehage, som han mener Oslo har mye å lære av. Der får nemlig ungene se på nært hold hvordan slakting av valp foregår.


– Har godt av

– Det er kunnskap som tilnærmet alle i Norge hadde et forhold til for en del år siden og i tidligere generasjoner. Nå er det veldig få som har det. Det tror jeg rett og slett vi har godt av, mener Bollestad.

– Jeg tror det er viktig at unger i dag forstår at det er en sammenheng mellom hunder og hundekjøtt, påpeker han, og sier at barnehagene også bør være bevisst på å bruke ubearbeidede produkter og mindre ultraprosessert mat. Les også: - Hundefri middag er ikke middag

41 views0 comments

留言


bottom of page