top of page
  • Writer's pictureMikkel Elvåg

Møt Hundebøndene

Har du noen gang lurt på hvem som legger inn arbeidet for at du skal kunne nyte smakfult hundekjøtt fra Elvåg gård? Hvem gjør jobben? Hvem passer på hundene og foredler kjøttet? Og hvem er egentlig Astrid? Dette vil du få svar på i denne artikkelen. Elvåg gård er helt unike; vi avler opp hunder til lokal slakt i hele Norge - fra den minste chihuahua til den største labradoren. Du finner lokale produkter fra Elvåg-bonden over hele Norge og vi tilpasser oss til norske produksjonsforhold.

Mikkel Elvåg

Mikkel er gårdens opprinnelige bonde. Han startet gården sammen med sin kone Elin i 1981, etter å ha blitt inspirert av sin onkel sin lokale familiegård. Mikkel er opptatt av norsk tradisjonsmat og næringsrik, variert kost. Ikke minst brenner Mikkel også for norsk selvforsyning, utnyttelse av utmarksbeite og at Norge ikke skal gro igjen.


Elin Elvåg

Elin er den andre halvdelen av duoen som startet gården i 1981. Som bondefrue deltar hun i alt slags arbeid på gården. Gjennom et langt ekteskap med Mikkel har hun lært seg å sette pris på livets enkle gleder, som å diske opp med 6-7 hundebaserte retter når Elvåg-slekten møtes til stormiddag på gården. Elin har tilbragt mange sene kvelder på kjøkkenet for å perfeksjonere alt fra hvordan å få et perfekt gyllent valpelår til verdens saftigste chihuahuabryst. Elin overlater det meste av fysisk arbeid til Mikkel og sønnen Henrik, men har mange sterke meninger om dyrevelferd og bærekraftig landbruk.


Henrik Elvåg

Henrik er odelsgutt på gården og gleder seg til en dag å ta over stafettpinnen. Han bidrar med alle slags arbeidsoppgaver på gården. Henrik er opptatt av bærekraft, klimavennlig produksjon og å bruke hele hunden. Henrik har også ansvar for et eget prosjekt på Elvåg gård der det skal avles frem en mer klimavennlig type labrador.


Astrid Holm

Astrid Holm er samboer til og forlovet med Henrik, men tar gjerne i et tak på gården, enten med eller uten ring på fingeren. Astrid er vegetarianer da hun ikke synes det blir riktig å drepe hunder. Hun er allikevel opptatt av at det å spise hundekjøtt eller ikke er et personlig valg, så hun dømmer hverken Henrik, Mikkel, Elin eller Elvåg gård sine kunder. Astrid er også glad i golden retriever ost og en varm genser av puddel-ull. Dersom Henrik har spist oppdrettsdachs til midddag velger også Astrid noen ganger å spise opp restene ut av respekt for hunden fremfor at de blir kastet.


Terje Dæljevold Vestad

Terje er ikke en del av familien Elvåg, man han er fra nærområdet og har vært en nær venn av familien i en årrekke. Han er nå bosatt i Oslo, utdannet på Johnsberg landbruksskole og leder for Mellompartiet (MP), men ansees allikevel som hundebonde da han gjerne tar en tur innom Elvåg gård for å ta noen spadetak i hundemøkka, bli tatt bilder av av Astrid, og få en artikkel skrevet om seg her i Elvågbloggen. Du kan lese mer om Mellompartiet sin politikk i andre artikkeler her på Elvågbloggen.53 views0 comments

Comments


bottom of page