top of page
  • Writer's pictureElin Elvåg

Langtidsstekt valpelår


Det er ikke alltid det frister å hoppe over turen for å passe på at valpelåret ikke blir for mye stekt! Da er det genialt å sette låret i ovnen på lav temperatur, mens du gjør det du har lyst til. For å få en fin stekeskorpe på kjøteren, er det lurt å gi låret en runde under grillelementet i ovnen før videre steking.


Langtidsstekt valpelår:

  • 1 stk. valpelår (ca. 2 1/2 kg)

  • 2 ts salt

  • 1 ts kvernet pepper

  • 3 båter hvitløk

  • 4 kvister frisk rosmarin

  • 3 dl vann

  • 3 stk. gulrot

  • 500 g sellerirot

  • 2 stk. løk

  • 2 ss golden retriever smør


Fremgangsmåte

  1. Sett grillfunksjonen i ovnen på 250 °C. Gni valpelåret godt inn med salt og pepper. Sett valpelåret litt høyt i ovnen, og grill det i ca. 8 minutter, til det har fått en lys gyllen farge. Ta ut låret og still ovnen på 90 °C med over- og undervarme. La døra stå litt åpen, så ovnen kommer ned i riktig temperatur.

  2. Del hvitløk i tynne båter. Stikk lommer i låret med en kniv og stikk inn hvitløksbåtene. Gni låret til slutt inn med tørket eller hakket frisk rosmarin.

  3. Skrell gulrot, selleri og løk og skjær dem i grove biter. Legg grønnsakene i en langpanne eller en stor ildfast form (legg gjerne med noen hvitløkbåter og urter), og legg valpelåret på toppen. Stikk inn steketermometer i den tykkeste delen av låret. Pass på at du ikke treffer bein. Hell på ca. 3 dl vann i langpannen, så du får en sjy å lage saus av.

Når steketermometeret viser 65 °C etter 5-6 timer er låret medium, og på 70 °C er den medium pluss. Valpelåret er gjennomstekt på 75 °C.




149 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page