top of page
  • Writer's pictureHenrik Elvåg

Julemat fra Elvåg

Updated: Dec 9, 2022

Vil du kunne forsikre deg om god dyrevelferd? Hos oss har alle hundene et navn, og du er alltid velkommen for å se om dyrene har det godt nok og lever opp til forventningene (om du skulle tenke deg å komme på besøk; ring to uker i forveien.) Vi har erstatningsprodukter for enhver smak! Her er noen av våre favoritter som julen ikke ville vært det samme uten.
1. Ribbe fra julemops

De aller fleste spiser ribbe i løpet av jula. Vi som har vokst opp i en tradisjonsrik familie vet at det er umulig å komme seg gjennom small-talk med familien i julen uten å snakke om svoren på ribba. Vår konkurrent, den norske griseindustrien, har fått mye kritikk for at de fleste griser i Norge lever inne i stimulifattige, mørke betongbinger. Hos Elvåg har en et mål om å være bedre enn dem, og hele 2% (minst dobbelt så mange som griseindustrien) av mopsene våre får derfor gå ute i løpet av sommerhalvåret! Vil du betale litt ekstra for å sikre god dyrevelferd i jula? Send oss en bestilling på ribbe med sprø svor fra en god, tjukk julemops!

Server gjerne sammen med poteter, rødkålsalat, og brunsaus fra gården laget på lokal golden retriever-melk


2. Pinnepuddel

For mange er ikke julen det samme uten pinnekjøtt, men sau blir stadig mindre populært. Derfor slakter vi ull-puddelene våre på bestilling gjennom hele desember. Når vi slakter puddelen får du også halv pris på garnet fra ulla; perfekt julegave til din strikkeglade mor!

På gården spiser vi pinnepuddel med kokte poteter og kålrotstappe.


3. Golden riskrem

Golden retrieverene på gården hjelper oss med å lage verdens beste riskrem basert på kremfløte fra retriever-tispene! Ikke glem mandelen og en premie; kan vi friste med en fin border collie-pels eller et nydelig hundeskinn til å ha foran peisen?


4. Rakshund

Dette er en skikkelig gammel tradisjon. Med kokt potet, rødløk, purre, en god lefse, smør og rømme slår ingenting denne norske forretten. Vil du likevel støtte norske kystsamfunn kan det være aktuelt å kjøpe rakshund fra oppdrettsanleggene våre. Oppdrettsnæringen har et ufortjent dårlig rykte, men ved å ha mange hunder i store konsentrasjoner kan vi forsikre oss om at kjøttet blir sunnere og har mindre miljøgifter gjennom fôret vi gir de.

Ønsker du et bærekraftig alternativ til kumelk? Prøv smør og rømme fra golden retriever-melk! Vi legger ved 50g smør og rømme helt gratis ved bestillingen din av rakshund.


5. Sylte & syltelabber

Når du bestiller en ribbe fra Elvåg kan du være sikker på at hele dyret blir brukt. Av hodekjøttet lager vi et knallgodt norskt julepålegg, mens potene blir til herlige små syltelabber. Det er tross alt bare greit å drepe dyr om man bruker alt.Velkommen til bords:)

416 views0 comments

Kommentare


bottom of page