top of page
  • Writer's pictureMikkel Elvåg

Hvordan endte en som er lidenskapelig opptatt av hundevelferd opp der hunder kommer for å dø?Hun er lidenskaplig opptatt av hundevelferd. For henne var det å jobbe på et hundeslakteri et logisk valg. Barbro Jonassen jobber som dyrelege og hundevelferd er livet hennes. Hvordan kan en som brenner så mye for hundevelferd ende opp på et sted der hunder kommer for å dø?


- Dette valget var helt selvsagt for meg. Hundene må bli tatt vare på hele veien fra hundebonden til slakteriet, sier hun. På Elvåg Gårdsslakteri finnes det to deler: ante mortem og post mortem. Altså før og etter døden. Alle dyrene fra Elvåg gård blir observert av veterinær for de blir avlivet. – Hundevelferden er minst like viktig her som den er ute hos hundebonden. Det er en kjempeviktig jobb å sikre at hundene blir tatt vare på her og hele veien til avlivning. Jeg ser jobben min som en forlengelse av å ha jobba med hundehelse på Elvåg gård. Det er det samme for meg

Når blod kommer i kontakt med luft, reagerer jern i hemoglobinmolekylet i røde blodceller med oksygen og dannar jernoksid, eller rust. Lukta i hundeslakteriet er metallisk og særegen. Flådde skrotter saga i to dingler på rekke over. Jonassen inspiserer en lever på et lite metallbord. Barbro Jonassen er en person med svært godt humør. Hun ler og ser ut til å ha et godt samhold med hundeslakterne. Kanskje litt galgenhumor hjelper? – Det er jo lov å spise hund. Det handler ikke om min personlige mening. Om jeg har et problem med at vi spiser hund så er det mitt problem. Jeg aksepterer at det er lov å spise hund i Norge og da må hundene bli tatt vare på i hele matkjeden, sier Barbro..

48 views0 comments

Comments


bottom of page